Zo draagt CSS Breda haar steentje bij tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis is iedereen aan huis gebonden. Ouderen en mensen met een verminderde weerstand mogen de komende weken uit voorzorg minder tot geen bezoek verwachten. Echter, in deze bijzondere tijd hebben we elkaar net nodig! CSS Breda & Zwolle draagt graag haar steentje bij aan de strijd tegen eenzaamheid door beeldbellen via de Beeldtafel mogelijk te maken.

Ook bieden we Online Training Support aan organisaties en scholen die genoodzaakt zijn om leerinterventies aan te bieden via digitale kanalen. En voor iedereen die zélf online trainingen wil ontwikkelen bieden we een digitaal platform waar technologie, leren en werken samenkomen om dit op korte termijn te realiseren.

Lees hieronder meer.

Met de Beeldtafel in strijd tegen eenzaamheid

CSS Breda & Zwolle wil ervoor zorgen dat cliënten en patiënten contact kunnen blijven houden met hun familie en vrienden, nu ze niet meer bezocht mogen worden. Met onze Expertservice helpen we klanten om de Beeldtafels nu in te zetten voor beeldbellen zodat cliënten/patiënten via Skype toch live-contact kunnen hebben met hun naasten! Zo hopen we hen weer met elkaar te verbinden.

Online Training Support

Het bij-, om- en nascholen van personeel zodat zij snel inzetbaar zijn in cruciale beroepen en vitale processen heeft nu volop prioriteit in het land. CSS Breda & Zwolle wil hier graag ondersteuning voor aanbieden. Is er bij jouw organisatie gebrek aan middelen, onvoldoende tijd, technische kennis of mankracht om zelf online training vorm te geven? Wij bieden advies, hulp en begeleiding op maat bij het online aanbieden van uw trainingen, cursussen, instructies en lessen!

Virtueel leren met de Peer Feedback Community

Nu het fysieke onderwijs vanwege het coronavirus stilligt, zoeken onderwijsinstellingen naar alternatieven om onderwijs op afstand te kunnen blijven verzorgen. Wij zetten in op van en met elkaar leren (sociaal constructivisme) in een virtueel klaslokaal!

CSS Breda & Zwolle is expert op het gebied van online virtueel leren. We bieden een digitaal platform waar technologie, leren en werken samenkomen. De Peer Feedback Community (PFC) is een online werk- & leeromgeving waarin van, door en met elkaar leren centraal staat. In een virtueel klaslokaal kunnen deelnemers individueel en in groepsverband producten maken voor hun opleiding/werkpraktijk en elkaar feedback geven.

Door inzet van de online leeromgeving PFC in combinatie met online talks zoals Skype/FaceTime/Zoom, kan het onderwijs virtueel door blijven gaan ondanks het coronavirus!

Docenten kunnen zich in een online train-the-trainer programma professionaliseren tot Expert Virtueel Leren. Hierin ontwerpt en ontwikkelt de docent op professionele wijze de inhoud voor een Peer Feedback Community.

Trainingsprogramma COVID-19 Preventie

Ter preventie van het coronavirus heeft CSS Breda & Zwolle een kant-en-klaar Trainingsprogramma met 3 beeldtrainingen ontwikkeld waarin kennis, inzichten en vaardigheden op een interactieve manier aan bod komen.

De eerste Beeldtraining gaat over realistisch omgaan met COVID-19 preventie. Daarna zijn er twee verdiepende beeldtrainingen rond Preventie binnen de organisatie en Professioneel handelen. De training duurt maximaal 60 minuten en heeft geen begeleiding nodig.

De Beeldtrainingen kunnen gecombineerd worden met korte e-Learning modules, een samenwerking met The Competence Group.

Heb je interesse om een van deze online hulpmiddelen in te zetten binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Sophie Lier
Accountmanager

+31 (0) 76 542 03 64

Claudia de Wild
Accountmanager

+31 (0) 76 542 03 64