Deltion & Landstede kiezen voor Werkplekleren met Leertechnologie van CSS

By 16 april 2018 Geen categorie

CSS Breda, Deltion College en Landstede MBO gaan de methode en leertechnologie van CSS Breda in de zorg invoeren door een praktijkleerroute voor BBL en BOL-studenten.

Gusta van der Zanden (Collegedirecteur Zorg en Welzijn Deltion), Thea Koster (Lid CvB Deltion), Jan Nijhuis (Directeur Landstede MBO), Jos Baeten & Rens van den Berg (CSS Breda) zetten hun handtekening voor de start van een waardevolle samenwerking.

De zorgsector verandert continu omdat de samenleving zich razendsnel ontwikkelt. Door alle ontwikkelingen en uitdagingen in de zorg worden er andere kennis en vaardigheden gevraagd van zorgprofessionals en dienen zij te leren omgaan met alle veranderingen.
Onderwijsinstellingen krijgen door alle veranderingen een andere rol in het opleiden van zorgprofessionals in spé, die zich snel thuis moeten voelen in de dynamische werkomgeving waarin zij terecht komen. Het leren en ontwikkelen binnen opleidingen dient daarom niet alleen maar plaats te vinden in klaslokalen maar in het werkveld, door de focus te leggen op de beroepspraktijk.

Deltion College en Landstede MBO willen ervaringsgericht onderwijs kunnen bieden waarbij het leren gestuurd wordt vanuit de praktijk. Daarom willen zij in samenwerking met Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn door CSS Breda en een nieuwe Praktijkleerroute ontwikkelen, die plaatsvindt in de praktijk bij ouderenzorginstelling Viattence.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.