CSS Breda on tour!

By 24 september 2019 oktober 16th, 2019 Geen categorie

Afgelopen maand was CSS Breda weer te vinden bij verschillende events. Zo lieten we deelnemers van het Congres Zelforganisatie in de Zorg kennismaken met Beeldend Trainen. Bij het Congres HRM in de Zorg verzorgden we een workshop samen met Laurens. Met onze samenwerkingspartner Develhub hielden we een inspiratiesessie Boeien, Binden en Behouden door Werkplekleren. En tijdens de Expertdag lieten we onze experts en andere geïnteresseerden de laatste ontwikkelingen zien over Werkplekleren met Leertechnologie.

Workshop CSS Breda en Laurens bij HRM in de Zorg

Op 17 september brachten verschillende sprekers zo’n 400 HR-medewerkers in de zorg op de hoogte van de actuele veranderingen in de arbeidsmarkt, HR-beleid en de toekomst van HRM in de zorg.

Ook CSS Breda heeft haar steentje bijgedragen aan het thema van 2019: ‘Anders organiseren, werken én denken in de zorg. Is HR klaar voor 2020?’! Samen met Zorginstelling Laurens organiseerden we een interactieve workshop op het Jaarcongres HRM in de Zorg waarbij meer dan 20 deelnemers uit verschillende organisaties in korte tijd tot een boeiende dialoog kwamen.

Laurens heeft Leren & Ontwikkelen als strategisch doel verankerd in haar organisatie en werkt hiervoor intensief samen met CSS Breda. In verschillende projecten, waaronder het implementeren van de nieuwe visie, worden verschillende werkvormen van werkplekleren ingezet om deelnemers te inspireren, faciliteren en motiveren zich te ontwikkelen.

Saskia Heniger, Senior Opleidingsadviseur, lichtte toe hoe binnen de Laurens Academie het leren en ontwikkelen georganiseerd wordt en hoe flexibel de trainingen voor de professionals te organiseren zijn door middel van de Beeldtafel.

Deelnemers konden daarna zelf de aansprekende en praktijkgerichte werkvorm Beeldend Trainen ervaren. Ze gaven aan dat binnen het snel veranderende zorglandschap met thema’s als eigenaarschap en mantelzorg de inzet van leertechnologie uitstekend past!

Bekijk hier onze video van deze dag vol kennis en beleving!

CSS Breda was eerder al aanwezig bij het congres HRM in de Overheid waar ze samen met Gemeente Waalwijk een sessie verzorgde. Bekijk hier hoe Gemeente Waalwijk haar nieuwe HR-strategie heeft geïntroduceerd door een traject met Beeldend Trainen:

Klik hier
Inspiratiesessie Boeien, Binden en Behouden door werkplekleren

19 september verzorgden we bij onze samenwerkingspartner Develhub de 3e Inspiratiesessie van 2019: ‘Boeien, Binden & Behouden door werkplekleren’.

Deelnemers hebben op interactieve wijze ervaren hoe werkplekleren met inzet van leertechnologie gefaciliteerd kan worden in hun organisatie. Ze ontdekten het verhaal achter werkplekleren, kwamen in aanraking met verschillende werk- en leervormen, bespraken praktijkcasussen en deelden kennis en ervaringen met andere leer- en ontwikkelprofessionals.

Onder het motto ‘practice what you preach’ gingen de deelnemers zelf aan de slag met een Beeldsessie rond de Beeldtafel. Zij gaven aan geïnspireerd te zijn om leren en ontwikkelen te faciliteren door werkplekleren!

Heb jij ook interesse om een Inspiratiesessie bij te wonen? Meld je dan gratis aan voor de laatste sessie van 2019 op 28 november!

Klik hier

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op geef hier door waarvoor je je wilt aanmelden. Wij sturen je graag meer informatie toe of komen vrijblijvend langs.