Verwerf de kennis en expertise om zelfstandig werkplekleren in te voeren

Haal als organisatie de kennis en expertise over werkplekleren met leertechnologie in huis en wordt een lerende organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers. We professionaliseren leer- & ontwikkelprofessionals in een vijfdaags Train-the-Trainer programma tot expert zodat zij werkplekleren kunnen stimuleren, faciliteren of organiseren. Dit doen wij door middel van zogenoemde Expertprogramma’s waarbij de leer- & ontwikkelprofessional een werkproduct op het gebied van werkplekleren maakt die binnen jouw organisatie direct toegepast kan worden.

Je kunt ieder Expertprogramma afzonderlijk volgen en je ontvangt nadat je het programma hebt afgerond een certificaat van de Academie voor Werkplekleren. Als je vier programma’s succesvol hebt afgerond, krijg je het certificaat van de Leergang Expert Werkplekleren met Leertechnologie.

Bekijk hieronder welk Expertprogramma het beste bij jouw organisatie past. Hulp nodig? Neem dan contact op met Laura.

Contact

Heb je vragen? Stel ze me gerust, ik help je graag verder

076-5420364

Adviseren over Werkplekleren

In dit uitdagende Expertprogramma leer je als leer- en ontwikkelprofessional de context, focus, strategische impact, principes, opbrengsten en resultaten van werkplekleren met leertechnologie. Daarnaast verdiep je jezelf in publicaties, onderzoeken en praktijkervaringen en creëer je een aansprekend (video)advies over de betekenis en plaats van werkplekleren met leertechnologie voor jouw organisatie.

Beeldend Trainen 

In dit programma ontwikkel je een Beeldinterventie over een onderwerp uit jouw eigen werkpraktijk. Een Beeldinterventie bestaat uit een Beeldsessie met een praktijkvideo, oefeningen en een sessie met Lessons Learned. Je levert zelf videofragmenten aan die door ons worden omgezet naar een rijke praktijkvideo. Daarnaast leer je meer over de methodiek en groepsdynamica en oefen je in nieuwe trainersvaardigheden.

Virtueel Leren

In dit Expertprogramma maak je kennis met nieuwe werk- en leervormen en leertechnologie die gebruikt worden bij het werkplekleren. Met deze nieuwe inzichten en ervaringen ontwerp je een aansprekend  leertraject voor de eigen organisatie waarbij je gebruik maakt van onderdelen van Het Leerplatform. Dit door jou ingerichte Leertraject kun je direct inzetten in de eigen organisatie.

Ontwerpen & Werken met de Peer Feedback Community

In dit programma leer je de ontwerpprincipes en de kenmerken van de theorie van Samenlerend Produceren. Je ontwerpt en ontwikkelt concrete leeropdrachten voor een virtuele leeromgeving, verdiept je in de kracht van de Peer Feedback- en Reflectiecyclus, in virtuele leerinteractie en leert hoe je die kunt modereren. Je rondt het programma af met een compleet ingerichte virtuele leeromgeving.

Beeldende Teamontwikkeling 

In dit programma word je opgeleid tot Expert Beeldende Teamontwikkeling. Je maakt kennis met de inzichten en leerprincipes van teamontwikkeling en je leert de ontwikkeling van individuen en teams zichtbaar te maken met behulp van speciale Leer- & Ontwikkelscans. Je gaat in op verschillende benaderingen van teamontwikkeling en hoe je hieraan sturing geeft. Het resultaat is een kant-en-klaar teamontwikkelprogramma voor de eigen organisatie.

Werkplekleren

In dit programma word je opgeleid tot Expert Werkplekleren. Dit zien wij als een afrondend programma waarin je overzicht krijgt op alle gebieden van werkplekleren en leertechnologie. Je leert te adviseren over hoe werkplekleren toegepast en geïmplementeerd kan worden. Er wordt veel met casuïstiek gewerkt van organisaties die al verder zijn met het toepassen van werkplekleren.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan een Expertprogramma? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

INSCHRIJVEN

Expertprogramma*

Locatie*

Data*
(Bijeenkomsten altijd van 10:00 tot 16:30, incl. lunch)

Voor- & Achternaam*

Geboortedatum*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Organisatienaam*

Functie*

Organisatieadres*

Postcode & Plaatsnaam*

Factuur t.a.v.*

Factuur e-mailadres*

Opmerkingen of bijzonderheden (bijv. kostenplaats/bestelnummer)