Werkplekleren bij HRM in de Overheid

By 17 april 2019 Geen categorie

Afgelopen donderdag verzorgden CSS Breda en Gemeente Waalwijk een interactieve sessie ‘Werkplekleren: Boeien, Binden en Behouden’ op het Jaarcongres HRM in de Overheid.

Bezoekers werden gedurende de dag op de hoogte gesteld van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid.

Hoe kun je medewerkers blijven boeien, binden en behouden?

Een manier van leren die hierop antwoord kan geven is Werkplekleren met Leertechnologie. Moniek van Eijk, Projectleider bij Gemeente Waalwijk, Rens van den Berg, mede-eigenaar van CSS Breda en Sophie Lier, Accountmanager bij CSS Breda, verzorgden in de middag een interactieve workshop met leertechnologie.

Gemeente Waalwijk deelde hoe zij haar nieuwe HR-strategie heeft geïntroduceerd bij medewerkers door een roadshow met Beeldend Trainen. Deelnemers ervoeren zelf deze aansprekende en praktijkgerichte werkvorm van werkplekleren rond een multi-touch beeldtafel. Aan de hand van een praktijkvideo gingen ze in dialoog over de verschillende uitdagingen om het goede gesprek te faciliteren.

Het was een zeer leerzame dag die in het teken stond van samenwerken, kennisoverdracht en kennisdeling. Visies en ervaringen werden gedeeld en deelnemers gaven aan te zijn geïnspireerd en gemotiveerd om leren en ontwikkelen in de overheid te faciliteren door werkplekleren!

Boeien, Binden & Behouden