Toepassen van Werkplekleren: opbrengsten & resultaten

By 6 september 2018 januari 18th, 2019 Geen categorie

De afgelopen maanden heeft CSS Breda bij enkele klanten onderzoek laten doen naar de opbrengsten en resultaten van de toepassing van Werkplekleren met Leertechnologie. De resultaten zijn verwerkt tot videocases en samengevat tot 4 nieuwsflitsen.

Bij Archipel Zorggroep, Argos Zorggroep, Van Neynsel en Zuidwester is aan bestuurders, managers, Experts en medewerkers gevraagd naar hun ervaringen met het toepassen van Werkplekleren met Leertechnologie. In 4 korte video’s wordt een indruk gegeven van de ervaringen, opbrengsten en resultaten van het onderzoek.

Arno Koning, Manager Strategie Innovatie en Advies bij Zuidwester: “Werkplekleren gaat onderdeel worden van de vaste strategie van leren binnen Zuidwester omdat we daarmee de meeste impact hebben op de organisatie”

Angelien van der Heijden, Wijkmanager bij Van Neynsel: “Om een team in beweging te krijgen, te versterken en te laten groeien is deze manier van werkplekleren zeker een mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen”

Suzan Linders, Expert Werkplekleren bij Archipel: “Als Expert zie ik dat ik vooral moet loslaten en meebewegen, de deelnemer bepaalt grotendeels zelf hoe hij het leerdoel bereikt”

Linda Nijgh, Manager Argos Academy bij Argos Zorggroep: “Wat ik succesvol acht aan werkplekleren is dat deelnemers deze werkvorm erg leuk vinden, ze zijn actief met beelden bezig, zijn meer met elkaar in dialoog en het mooiste is dat zij zelf bepalen waar het over gaat”

Opbrengsten voor deelnemers en resultaten voor de organisatie

Bij de organisaties is kwalitatief onderzocht welke samenhang er is tussen de mate waarin het Model van Werkplekleren met Leertechnologie wordt toegepast en de waarneembare opbrengsten voor deelnemers en resultaten voor de organisaties. Uit het onderzoek is gebleken dat als organisaties werkplekleren volgens het Model toepassen, al snel een toename te zien is van de beoogde opbrengsten en resultaten.

Bent u na het zien van de nieuwsflitsen benieuwd naar de uitgebreide videocases of wilt u meer informatie over Werkplekleren met Leertechnologie? Of hebt u interesse in het onderzoek? Neem dan contact op met CSS Breda via 076-5420364 of info@cssbreda.nl. U kunt ook vrijblijvend een sessie bijwonen over werkplekleren.