Talenten NAC Breda vormen krachtiger team

By 19 april 2018 juli 16th, 2018 Geen categorie

Na het volgen van het programma Beeldend Teamtrainen zijn de spelers van Jong NAC Breda beter gaan samenwerken. Dat geven de talenten van de voetbalclub aan na het afronden van het op maat ontwikkelde trainingsprogramma.

CSS Breda past haar Beeldend Teamtrainingsprogramma met groot succes toe in het bedrijfsleven en bij zorg -en onderwijsinstellingen. CSS Breda wilde onderzoeken of dezelfde resultaten ook gerealiseerd konden worden in de sportwereld. Sinds twee jaar doet zij dit met de jonge talenten van NAC Breda. De spelers hebben gedurende drie maanden als team en individu gewerkt aan verschillende ontwikkelpunten zoals ‘aanspreek- en feedbackcultuur’ en ‘omgaan met tegenslagen’. Dit werd gedaan aan de hand van (team)scans, speciaal ontworpen Beeldsessies op multitouch Beeldtafels en een op maat gemaakte Leergame voor smartphone en tablet.

Uit de scan na de laatste sessie blijkt dat alle spelers sterker zijn geworden in alle behandelde thema’s. Met name op het gebied van ‘ontwikkeling’ en ‘samenwerken’ zijn er grote stappen gemaakt. Hieruit blijkt dat Beeldend Teamtrainen zijn vruchten af heeft geworpen bij de jonge spelers van NAC Breda. NAC Breda-speler Diego Snepvangers was een van de deelnemers van het Beeldend Teamtrainingsprogramma: “Door beelden te bekijken leren wij momenten te kiezen die op ons van toepassing zijn, waardoor we beter leren.” Het programma van CSS Breda is heel anders dan wat de spelers en trainers van de voetbalclub gewend zijn, zo weet ook speler Marvin Reuvers: “Je bent op een andere manier aan het leren, waardoor je ook elkaar als team op een andere manier kan verbeteren dan bijvoorbeeld tijdens een normale training.”

Technisch Directeur van NAC Breda, Hans Smulders, is tevens positief over de training van CSS Breda: “Ik denk dat het straks bij NAC moet horen. Daarom is het van belang om de volgende stap te maken en het trainingsprogramma structureel in te gaan voeren in de voetbalorganisatie.”

Wil je meer weten over het Beeldend Teamtrainingsprogramma? Neem dan contact met ons op.