Werkplekleren in het nieuwe Handboek Leren&Ontwikkelen!

By 21 september 2018 september 25th, 2018 Geen categorie

In het splinternieuwe Handboek leren & ontwikkelen in organisaties van Noordhoff Uitgevers heeft dr. Jos Baeten hoofdstuk 13 over werkplekleren geschreven. Het handboek is een geheel gewijzigde druk van het boek Strategisch opleiden en leren in organisaties. Dit handboek is al sinds 1992 op de markt en heeft een vaste positie verworven in het hbo- en wo-onderwijsveld, bij trainingen voor HR- en HRD-professionals, en bij L&D-professionals. Sinds 2010 is er binnen het vakgebied van human resource development en learning & development veel veranderd en het vakgebied zal blijven veranderen. Het is daarom tijd voor een nieuwe visie die toekomstklaar is!

De wereld is namelijk continu in beweging. Kennis van medewerkers veroudert snel, behoeften van klanten/cliënten veranderen, wetgeving stelt hogere eisen, levensduur van producten en diensten wordt korter en technologie doet leren en werken veranderen. Organisaties moeten zich continu aanpassen aan de externe omgeving, omdat dit de enige manier is om duurzaam succesvol te blijven. Werkplekleren kan een oplossing bieden om met deze veranderingen om te gaan.

Er is een scala aan opvattingen, analyses, modellen, toepassingsvormen en professionaliseringsprogramma’s ontstaan over werkplekleren. Jos Baeten, directeur van CSS Breda, is gevraagd hoofdstuk 13 over Werkplekleren te schrijven waarin dit wordt toegelicht.

Ben jij benieuwd naar hoofdstuk 13? Laat het ons weten! Neem contact op met CSS Breda via 076-5420364 of info@cssbreda.nl. Je kunt ook vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen over werkplekleren.